Co-creatie

Samen met je doelgroep nieuwe producten, concepten of diensten uitwerken, dat is co-creatie!

Wij ondersteunen je in het uitwerken van co-creatietrajecten en het innovatieproces in het algemeen: we gaan samen met jou op zoek naar het juiste doelpubliek en organiseren co-creatie brainstormsessies. Uiteraard helpen we ook met het analyseren van de ideeën en de verdere uitwerking en verfijning van de concepten.

Ook al is co-creatie een creatief proces waarbij out-of-the-box denken en een ruimdenkende houding belangrijke parameters zijn, toch vergt het een gestructureerde aanpak en professionele begeleiding.

Tijdens een eerste gesprek luisteren we goed naar jouw noden en vragen en werken we een op maat gemaakt traject uit. Door onze uitgebreide ervaring, kunnen we teruggrijpen/terugvallen op een arsenaal aan tools en brainstormtechnieken, die ervoor zorgen dat er maximaal frisse insteken en ideeën ontstaan met een stevige onderbouwing.

Na de brainstormsessies worden uit de wolk van ideeën specifieke concepten gedestilleerd, die we op een visueel aantrekkelijke manier aan jou voorstellen.

“Veerle en Charlotte hebben ons perfect begeleid in onze eerste kennismaking als bedrijf met co-creatie. Naast het luisteren naar onze noden, zijn ze er ook in geslaagd om deze te vertalen naar een productieve co-creatie sessie waarin veel input werd verkregen omtrent ons idee. De daaropvolgende diepte-interviews zorgden voor een extra laagje informatie die we zeker meenemen bij onze verdere strategie.

Sara De Pelsmaeker, Global Business Development Health & Nutrition, Rousselot

“Charlotte en Veerle organiseerden een co-creatiesessie voor La Confiance rond de nieuwe VitaBran zemelenkoekjes. Deze workshop was zonder meer een ware eye-opener en gaf ons een pak nieuwe inzichten, waar we meteen mee aan de slag gingen! Het is een stap vooruit voor ons om in de toekomst onze klant nog beter te begrijpen.”

Leo Borms, Owner, La Confiance

Mogelijke trajecten

In het uitwerken van deze co-creatie trajecten zijn we heel flexibel. Ben je op zoek naar een specifieke doelgroep of wil je eerder in interactie gaan met een doorsnede van de bevolking? Het kan allemaal! Samen werken we een concept uit op jouw maat, die je kansen op succes maximaliseert.

In het kader van onderzoeksprojecten geven we ook graag ondersteuning om, naast de klassieke marktonderzoeken en bevragingen, een consumer centric aanpak op poten te zetten.

Wat sfeerbeelden uit voorbije sessies

In tijden van pandemie zitten we gebonden aan online sessies, maar zelfs daar proberen we het zo gezellig mogelijk te maken!

Maar ook bij een live sessie zijn er wel wat restricties. Om aan alle regels te voldoen zit iedereen wat ver uit elkaar, maar desondanks was er wel een leuk sfeertje!