Consultancy

Wie ons een beetje kent weet het al: wij zijn tamelijk kritische mensen. We stellen graag alles in vraag en zijn niet bang om wat heilige huisjes omver te werpen. Je bakt geen omelet zonder eieren te breken.

Maar wat nog meer is, we zijn ook heel goed in het voorstellen van alternatieven of oplossingen, want alleen kritiek geven, dat is niet erg constructief natuurlijk. We lopen dan ook al meer dan 15 jaar rond in de voedingsindustrie en de innovatiewereld, en hebben al heel wat zien passeren aan uitdagingen, én mogelijke oplossingen.

Alicerabbit vraagteken

Naast onze achtergrondkennis en expertise zijn we ook gezegend met een flinke dosis creativiteit, die ons in staat stelt om out-of-the-box te denken, en de zaken eens vanuit een heel andere hoek te benaderen, mogelijke, alternatieve scenario’s te bedenken of nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Dat maakt dat we een uitstekende positie hebben om als klankbord dienst te doen, en een frisse blik te werpen op jullie uitdagingen, processen en (innovatie)strategie.

Waar kunnen we je zoal bij ondersteunen?

  • Begeleiding en/of klankbord bij het uitwerken van een innovatiestrategie voor toekomstgericht ondernemen
  • Marktstudies en benchmarkstudies
  • In kaart brengen van trends en innovaties
  • Uitwerken van toekomstscenario’s
  • Out-of-the-box ideeën en oplossingen aandragen
  • Haalbaarheidsstudies en/of verkennen van nieuwe business opportuniteiten

Logo De Paddestoel

Soms is het goed om eens een buitenstaander in te schakelen, die de zaken van een heel andere kant bekijkt. Charlotte en Veerle gaven ons een aantal frisse ideeën en insteken, waarmee we aan de slag gingen voor onze toppers, de groenteburger, broccoliburger en spinazieburger. Het gehalte aan groenten werd opgetrokken en in alle producten werd de palmolie vervangen door meer duurzame en lokale zonnebloemolie. Zo werden onze burgers duurzamer én verbeterde de nutriscore. Bovendien werd de smaak bekroond met de Superior Taste Award. Het was het duwtje in de rug dat we nodig hadden om met onze klassiekers aan de slag te gaan!

Sofie Leten en Paul Borms, De Paddestoel