Diensten

Consumenten begrijpen en betrekken

Voor wie maak je jouw producten? Voor wie werk je je diensten uit? Voor wie doe je onderzoek? Kortom, voor wie doe je wat je doet? Voor jezelf, maar vooral voor de consument, de burger, de maatschappij.

Om te weten of je goed bezig bent, doe je er dus goed aan om nu en dan bij de consument, de burger te polsen hoe zíj naar de zaken kijken. Of nog beter: om hen te betrekken bij het uitwerken van toekomstige producten, diensten of onderzoek.

Consumenten of burgers betrekken in onderzoek en ontwikkeling kan op tig manieren, en er is geen gouden formule die alles dekt. Elke manier heeft zijn voordelen en beperkingen, en meestal is de combinatie van meerdere methoden het krachtigst van allemaal. Het is allemaal afhankelijk van de fase waarin je zit, de situatie, en de vragen waarmee je zit. Wil je weten wat voor mensen je aanspreekt? Hoe groot die groep is? Heeft de markt überhaupt wel nood aan dit type producten, of gooi ik het misschien beter over een heel andere boeg? En hoe dan? Liggen mensen wakker van deze uitdaging of zijn er al voldoende alternatieven die erop inspelen?

Samen met jou werken we een traject uit dat het beste past bij jouw case en budget. Je kan cijfermateriaal verzamelen met kwantitatieve bevragingen, of meningen en percepties achterhalen met kwalitatief onderzoek. Je kan mensen individueel benaderen via interviews, of samen laten brainstormen in een co-creatie sessie. Je kan mensen dingen laten testen, proeven, of zelf aan het werk zetten om hun leefwereld beter te leren kennen. Je kan online en ‘in real life’ mensen betrekken. Dankzij onze achtergrond hebben we ook heel wat technische bagage, waardoor we met jou kunnen meedenken om de uitdagingen en opportuniteiten uit te diepen, en een aanpak uit te werken om een antwoord te vinden op jouw vragen.

Vervolgens vullen we dat traject op een professionele manier in, al dan niet samen met onze partners. Want vragen stellen is gemakkelijk, maar de juiste vragen stellen, in de juiste context, aan de juiste mensen, en op de juiste manier geformuleerd, dat is een ander paar mouwen!

We zorgen er ten eerste voor dat we de juiste profielen benaderen en/of aan tafel krijgen. Daarvoor kunnen we rekenen op onze eigen pool van vrijwilligers – onze ‘inventors’ – met verschillende achtergronden en profielen die unbiased hun gedacht kunnen zeggen. Maar ook onze partners hebben een klein leger aan vrijwilligers die maar al te graag eens hun mening geven.

Ten tweede zetten we bevragingen, interviews en co-creatie sessie zó op dat ze echte en eerlijke feedback opleveren, zonder sturend te werken of in de valkuil van het ‘wishful thinking’ te trappen.

Rond welke onderwerpen werken we?

Door onze achtergrond zijn we in bepaalde markten en onderwerpen bijzonder goed thuis, en leggen we daarop ook de focus wat betreft het begrijpen en betrekken van consumenten. We hebben het dan over:

Referenties

Een blik op onze succesverhalen: Ontdek hoe wij anderen hebben geholpen hun doelen te bereiken.

Bekijk ook onze andere diensten

Co-creatie als tool

Co-creatie, dat is samen creëren. Met je doelgroep van consumenten, met andere spelers uit de keten of partijen waar jouw organisatie mee samenwerkt, met experten, het kan allemaal.Door samen aan tafel te zitten, krijg je een veel objectiever zicht op je ideeën, en leer je die ook vanuit een andere hoek te bekijken. Zo krijg je een veel bredere, en completere visie op de mogelijkheden, noden en eisen van de markt, en hoe je daarop best kan inspelen.
Ontdek meer

Communicatie

Het is niet omdat een boodschap voor jou duidelijk is, dat dat voor de rest van de wereld ook zo is. Het is als expert in jouw eigen domein ook niet gemakkelijk om in te schatten hoe veel – of hoe weinig – anderen weten, en hoe een boodschap bij hen binnenkomt. Onze expertise ligt in het maken van de vertaalslag van complexe informatie naar een boodschap die voor iedereen verstaanbaar is.
Ontdek meer

Consultancy

Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller in R&D, marketing, business development en het brede innovatielandschap hebben we heel wat expertise opgebouwd rond trends en markten, haalbaarheid van ideeën en design thinking. En die expertise delen we graag met jou. Neem snel een kijkje wat we voor jou kunnen betekenen.
Ontdek meer
Cookieconsent met Real Cookie Banner