Goed om te weten... by Alice

Onze hersenspinsels over creativiteit, de uitdagingen van vandaag en mogelijke oplossingen, trends, communicatie en co-creatie, en vanalles en nog wat…

Mei is een heerlijke maand. Alles staat in bloei, het is volop aspergeseizoen en ook de artisjokken zijn weer daar! Toegegeven, het is een beetje kwakkelweer dit jaar, maar dan storten we ons nog maar wat meer op deze bijzonder lekkere, maar ook bijzonder interessante groenten. Bij deze alvast wat leuke weetjes en tips!…
Letterlijk. Je lichaamssamenstelling, bloed- en urinewaarden zijn een weerspiegeling van je eetpatroon. Maar daar ga ik het nu niet over hebben. Wél over het feit dat deze stelling ook geldt voor de planten en dieren die we zelf eten. Of om het met een ander spreekwoord te zeggen ‘je oogst wat je zaait’….
In januari 2023 kregen de heerlijk gezonde koekjes van Ceval een nieuwe look. Dat zien we graag, want we vinden de koekjes top, en met deze nieuwe, opvallende en creatieve branding spotten jullie ze vast makkelijk in de rekken….
‘Ten minste houdbaar tot’ staat er gewoonlijk op het etiket, gevolgd door ‘zie deksel’ of ‘zie verpakking’. Na wat zoeken vind je dan een geprinte datum die aangeeft wanneer het product vervalt. Is het dan na die datum niet meer eetbaar? Niet iedereen beseft het, maar veel producten wel eigenlijk… En die verwarring heeft tot…
Wereldwijd drinken we ongeveer twee miljard kopjes koffie per dag. Yup, dat is best veel koffie! Het zal je dan ook niet verbazen dat heel wat mensen willen weten wat koffie met hen doet. En eerlijk, als grote koffieliefhebber heb ik stilletjes altijd gehoopt dat mijn bakje troost ’s morgens toch helemaal zo slecht niet…
De eindejaarsfeesten zijn in zicht, en dat betekent voor de meesten: veel lekker eten! Maar helaas zijn niet al die delicatessen even duurzaam. Kan het een klein beetje duurzamer, zonder in te boeten aan smaak of feestelijkheid? Natuurlijk, en in de meeste gevallen zal zelfs je portefeuille daar dankbaar om zijn!…
Ze komen in heel wat soorten en maten, de ene al wat exclusiever dan de andere, en zijn ideaal voer voor koude, natte herfstdagen. Paddenstoelen, champignons, zwammen of fungi, ze hebben vele en vaak klinkende benamingen. Paddenstoelen zijn een bijzondere groente en een waar culinair genot – en voor de duidelijkheid: de meer ‘recreatieve’ soorten…
Het is herfst. Tijd voor warme theetjes met appeltaart. Of een heerlijk hartige pompoensoep, een risotto met wilde paddenstoelen of een stukje wild met rode kool en appeltjes. Njammie! Maar hartje zomer, al zonnebadend op het strand zal het je een pak minder smaken. Want wat je lekker vindt, is helemaal niet zo zwart-wit……
Veel mensen zijn begaan met hun gezondheid en gaan op zoek naar betrouwbare informatie over de samenstelling en traceerbaarheid van hun voeding. Zowel in de supermarkt als aan tafel. Voedingsapps zijn in deze een super populair hulpmiddel, maar kan je ook effectief gezonder eten met jouw smartphone?…
Ik mag geen gluten eten. Dat is niet leuk, want gluten zijn een dankbaar bestanddeel om eten lekker te maken. Hoe doet het dat dan? Wat doet het precies? En waarom is het voor sommigen zo’n probleem? Om komaf te maken met de verwarring, en soms onwetendheid, hier even de feiten op een rijtje….
Cookieconsent met Real Cookie Banner