Consumenten betrekken

Logistiek verkeer in Gent

“In een stad als Gent, waar winkels, horecazaken, bedrijven, kantoren en consumenten elke dag beleverd worden, vormt het stedelijk vrachtvervoer een wezenlijk onderdeel van het bruisende stadsleven. Toch brengt dit vrachtverkeer grote uitdagingen met zich mee: files, geluidsoverlast, extra uitstoot, inname van de openbare ruimte en bepaalde onveilige situaties. Om te begrijpen hoe Gentenaren en bezoekers in en rond Gent het vrachtvervoer in de binnenstad ervaren, besloot de Stad Gent na een marktbevraging samen te werken met Veerle en Charlotte voor de opmaak en verspreiding van een vragenlijst. Voor hen was stedelijke logistiek een nieuw domein, maar dat weerhield hen er niet van om met frisse ideeën en creatieve oplossingen te komen. Hun onbevangen blik op het onderwerp leidde tot inspirerende inzichten die ons project naar een hoger niveau tilden.

Onze samenwerking startte met een vlot intakegesprek waarin snel duidelijk werd dat we naast traditionele vragen ook dilemma’s wilden opnemen in de vragenlijst. Dit bleek een schot in de roos, mede dankzij hun eigen ervaringen in het Gentse verkeer. Hun praktische kennis en scherpe analytische vaardigheden zorgden ervoor dat de juiste vragen werden gesteld en sommige vragen werden verfijnd tot ze perfect aansloten bij onze doelstellingen. Wat deze samenwerking echt bijzonder maakte, was de zorgvuldige manier waarop Veerle en Charlotte onze input verwerkten. Ze begrepen onze prioriteiten en vertaalden deze naar een compacte, boeiende en relevante vragenlijst. Iedere stap van het proces werd nauwgezet opgevolgd. Zo hielden ze ons steeds op de hoogte van de voortgang van het project.

Veerle en Charlotte wisten de bevindingen helder en overzichtelijk te presenteren in een finaal rapport dat ons niet alleen inzichten gaf, maar ook concrete handvatten voor toekomstige stappen. De samenwerking met Alice down the rabbit hole was niet alleen productief, maar ook bijzonder aangenaam. Hun professionaliteit, creativiteit en betrokkenheid maakten het hele proces een waardevolle ervaring. We kijken met veel plezier terug op deze samenwerking en zijn tevreden met de resultaten.”

Michaël Geeraert en Wouter Huys, Stad Gent

Cookieconsent met Real Cookie Banner