Groooot konijn

Sinds juni 2022 staat er een groot konijn langs de Brusselsesteenweg in Melle, niet toevallig aan Bureau Cuisine, onze vaste stek. Creatie van Henk Rijckaert, de alombekende maker van alles en nog wat.

Het begon bij een aprilgrap: met behulp van wat Photoshop kondigden we aan dat er een groot rood konijn – zo eentje van kunstenaar William Sweetlove – te spotten viel aan Bureau Cuisine. De reacties waren laaiend enthousiast, en eigenlijk leek het onszelf ook wel een goed plan om er realiteit van te maken. En toen stelde Henk – eveneens enthousiast over het idee – voor om zelf een konijn te maken. En nu staat het er!

Aprilgrap versus reality

En niet te missen: the making of!

Kleine konijntjes

Naast een groot konijn, zie je ook veel kleine konijntjes her en der op onze website, in onze presentaties, en onze social media verschijnen. Het idee komt voort uit het feit dat we allebei fan zijn van de foto’s met die kleine mannetjes, zoals onder andere van fotograaf Tatsuya Tanaka, en de boekjes van ‘Little people in the city’ van straatartiest Slinkachu. Maar dan met konijntjes, omdat we nu eenmaal Alice down the rabbit hole zijn.

Check ook het instagram account van Charlotte, aka Boontjesmetsjalotjes, dat volledig gewijd is aan konijnen!