Inventor worden

FAQs als ik inventor wil worden

Ik heb helemaal geen kennis over voeding, of het onderwerp in kwestie. Is dit wel iets voor mij?

Vreemd genoeg zijn het net de experten die jouw mening vragen. Experten krijgen namelijk soms een beetje last van ‘oogkleppen’ als ze dag in dag uit met een welbepaald onderwerp bezig zijn. Ze vinden zaken vanzelfsprekend die helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn, en soms maken ze de boel zelfs nodeloos complex, gewoon omdat ze niet meer stilstaan bij het feit dat het ook anders kan. Tunnelvisie noemen ze dat, en de enige remedie daartegen is praten met diegenen die de zaak vanuit een heel ander standpunt bekijken. Als burger, als gebruiker, als consument. Jij dus.

Eten zal er altijd zijn tijdens de sessies, maar dat is vooral omdat de sessies toch wel een paar uur duren en we niet graag met hongerige deelnemers zitten. Naar allergieën polsen we op voorhand en daar houden we rekening mee, en meestal zijn er meerdere keuzes of zelfs meerdere gangen, dus zal er altijd wel genoeg zijn dat je zeker wél lust.

Soms worden er ook producten geproefd, maar niet altijd. En meestal zijn dat dan nogal vrijblijvende proeverijen, het is niet dat je producten moet gaan scoren op ‘zoetheid’ of ‘krokantheid’ of zo. We zullen je dan eerder vragen waar de smaak je aan doet denken of zo. En als je naar een sessie over bijvoorbeeld chocolade komt, gaan we er wel van uit dat je dat wel graag eet…

Geen van beide. Eigenlijk is het een soort interactieve brainstorm waar tussendoor ook gegeten wordt, waar gediscussieerd, gefantaseerd, gequizt, getekend en soms ook geknutseld wordt. Soms wordt er ook geproefd, en mag je zeggen hoe dat bij jou binnenkomt, aan wat dat je doet denken of wat je ermee zou doen. Gewoonlijk wordt ook één en ander gepresenteerd en leer je nog iets bij. En we doen ons best om jou ook gewoon een inspirerende, smakelijke, fijne en leerrijke avond of namiddag te bezorgen!

Kookkennis is helemaal niet nodig, je moet alleen in staat zijn om te eten. Het is ook niet de bedoeling om jou te laten koken of zo, catering is voorzien. En als je niet alles kan eten door allergieën of overtuigingen, dan houden we daar steeds rekening mee.

Neen, integendeel. Wij vragen namelijk om een beetje van jouw tijd te investeren, en doen beroep op jullie brein en creativiteit, dus daar mag je op zijn minst voor beloond worden met lekker eten. En nu en dan (afhankelijk van het thema) krijg je ook nog een bedanking of een goodiebag mee. 

Neen hoor. Gent is misschien wel onze thuisbasis, maar we hebben er ook al sessies in Limburg en Antwerpen op zitten. En online. Het hangt er ook van af waar de opdrachtgever gevestigd is, en of die liever de mening van mensen uit een bepaalde streek hoort. 

De meeste van onze inventors zijn afkomstig uit Oost-Vlaanderen, dus doen we daar voorlopig ook de meeste van onze sessies. Maar naarmate er meer mensen uit andere provincies bij komen, zullen we meer sessies elders houden, en dan ook meer gericht mensen uit de buurt kunnen uitnodigen.  

Doorgaans buiten de werkuren, omdat het merendeel van de bevolking tijdens de gewone werkuren, nu ja, aan het werken is. Dus ’s avonds en in het weekend.

De avondsessies starten meestal om 18u30. Dat is voor sommigen best vroeg, als je van je werk moet komen. Daarom dat er op de sessie avondeten klaar staat, dan hoef je al zeker niet meer eerst thuis te eten. In het weekend hangt het ook af van het uur. Is het over de middag, dan zit er zeker een lunch in verwerkt, in de namiddag is het eerder een ‘koffie-met-taart’ formule. 

En als je door omstandigheden wat later komt binnenwaaien is dat ook geen probleem hoor. Liever laat dan nooit!

Waarschijnlijk omdat we nog geen sessies hebben gehad waar jij voor in aanmerking kwam. Zo hebben we tot nu toe nog geen sessies in het weekend laten doorgaan, dus als je aanduidde dat je je enkel in het weekend kan vrijmaken, is dat de verklaring. 

Daarnaast zijn we vaak op zoek naar mensen met een specifiek profiel: mensen uit een bepaalde leeftijdsgroep, mensen die op zoek zijn naar meer duurzame producten, of erg op hun gezondheid letten. Of mensen die geen vlees eten, of een bepaalde allergie hebben. We hebben zelfs al eens een sessie gehad die enkel was bedoeld voor honden- en katteneigenaren (het ging namelijk over honden- en katteneten). En in die gevallen nodigen we enkel de mensen uit die in aanmerking komen.

Maar als je toch even wil checken of we jouw registratie wel hebben ontvangen, geef dan gerust een seintje via alice@alicedowntherabbithole.be

Ewel, we zijn ermee bezig. Tijdens de COVID periode hebben we een aantal sessies online gehouden, via Zoom, maar we vonden het toch niet helemaal dat. Vooral omdat we jullie (onze inventors) niet graag kwellen met nóg meer lange Zoomsessies. En ook voor onszelf, want een brainstorm modereren via Zoom is niet zo evident.

Dus hebben we besloten om dat op een andere manier aan te pakken, die veel leuker is voor jullie, en wat minder stressy voor ons. Maar daar kruipt natuurlijk tijd in, dus voorlopig is het nog veelal fysiek, en desnoods behelpen met Zoom. Een aantal onder jullie zullen trouwens betrokken worden in de uitwerking, want mensen betrekken in nieuwe ontwikkelingen is nu eenmaal onze bestaansreden. 

Cookieconsent met Real Cookie Banner