
Als je het écht goed wil doen, heb je niet genoeg aan één moment waar je met je consumenten rond de tafel zit. Er gaat nog een heel wat denkwerk aan vooraf. Tot welk type consumenten richt ik mij best? Heeft de markt wel nood aan dit type nieuwe producten, of gooi ik het misschien beter over een heel andere boeg? Liggen mensen wakker van deze uitdaging of zijn er al voldoende alternatieven die erop inspelen?
Soms kan je best een stapje terugnemen, en je uitdagingen, opportuniteiten, strategie en doelgroep eens grondig onder de loep nemen. Met een combinatie van verkennende gesprekken, opzoekingswerk en een paar gerichte vragen naar een breed publiek kom je al een heel eind. En zal je vraagstelling of de uitdaging die je met de consumenten bespreekt misschien al helemaal anders klinken. Maar ook na het verkennen van mogelijke oplossingen is er nog wel wat aftoetswerk te doen: concepten testen, branding en positionering bepalen, bijschaven en opnieuw testen.
Het figuurtje laat zien hoe zo’n traject grosso modo in mekaar zit.

Samen met onze partners kunnen we jou begeleiden doorheen het hele traject.
Zo werken we graag samen met:
- BUFFL voor kwantitatieve feedback van consumenten
- V&G Sensory voor sensorische analyses en smaaktesten
- De la soul wanneer je op zoek bent naar een gepassioneerd communicatiebureau met focus op duurzame voeding
- Proef! In wiens food lab je naar hartenlust jouw concepten kan uitwerken en prototypes ontwikkelen
- Flanders’ FOOD en Wagralim, de innovatieplatformen van de voedingsindustrie in Vlaanderen en Wallonië
- En nog veel meer
Vanaf het prille idee tot bij de lancering. Helemaal aangepast aan jouw specifieke situatie stellen we een werkplan op, dat tussentijds nog bijgeschaafd kan worden als de situatie je ergens brengt waar je het niet verwachtte. En bij design thinking gebeurt dat wel eens. Maar beter gaandeweg aanpassen en tot een beest van een oplossing komen, dan binnen de betreden paden blijven en na lancering vaststellen dat het maar een mager beestje was.